ROAR Entertainment
 

Stílus: egérvezérelt kalandjáték

Ennek a játéknak már három verziója van. Az első egy DOS játék volt még '99-ben, aztán lett ez a webes változat. Ha viszont androidos mobilon játszanál vele inkább, akkor kattints ide.

A Rémsuli névre hallgató kalandjáték szinte mindenkit érintő (vagy érintett) témából merít: egy középiskolában játszódik. Gimnáziumi éveim alatt – persze a vége felé, jó sok tapasztalat után... – íródott, és nem egyedül követtem el, hanem egy barátommal, aki mellesleg évfolyamtársam is volt.

Röviden a történetről: 2029-ben már az oktatásban terminátorok vesznek részt, akiket TeachNet, a fő számítógép vezérel. Természetesen a főhős egy sanyarú sorsú diák, aki társaival elhatározza, hogy tesz valamit a szörnyű oktatási rendszer ellen. Mivel ez nem oldható meg abban a korban, a kísérleti időgéppel vissza kell utaznia 1999-be és meg kell semmisítenie egy iskolát.

Hogy ez sikerül-e vagy nem, az rajtad múlik! (Ha végigjátszod a játékot, akkor biztosan!)

Annak idején nagy sikere volt a játéknak, mindenkinek tetszett; no persze azt meg kell jegyeznem, hogy akiknek odaadtuk, azok mind ismerték a sulit meg a személyeket...

Játék külön ablakban: START

Ha inkább letöltenéd és saját gépeden futtatnád: letöltés (870 kB)

Figyelem, ha letöltöd és saját gépről futtatod, a böngésző bezárásakor törli a sütiket; ez azt jelenti, hogy a mentett állás elveszlik, és nem tudod később (pl másnap) betölteni! (Amíg nem zárod be, addig működik csak a save/load. Bocsi, ez ilyen biztonsági fícsör minden böngészőben.)

Egy kép a Rémsuli G.Y.-ből:
R.G.Y.

Meg mégegy:
R.G.Y.

Engedd meg, hogy egy kicsit untassalak a létrejöttével!

Valamikor 2002 elején Jonowsky bátyó megírta a Crazy nevű játékot. Ez teljesen HTML-t használt, semmi programozás nem volt benne. Maga a játék viszont remek, ajánlom a végigvitelét!

Na aztán Jonowsky úgy vélte, kéne egy második rész is, de ez már némi "tudással", azaz JavaScript kódokkal. Össze is állítottam neki a Crazy2 "engine"-t.

Ami annyira megtetszett, hogy én azonnal meg is írtam benne egy játékot, ez volt a Szúnyogember. Mivel "ki akartam írni magam", ráadásul biztattak is a kalandorok, további három rész született. Megijedni nem kell, több már talán nem lesz... Bár a harmadik rész végén eltűnt Lulu és ki kéne deríteni, hogy hová... :)

A Rémsuli meg ott jön a képbe, hogy az szerintem egy jó kis játék volt, és sajnos már nem fut a modernebb gépeken – veszni hagyni viszont nem akartam. A Crazy2 rendszerre átültetés szerencsére mindössze néhány órát vett igénybe. Most pedig már bárki játszhat vele.

Más. Voltam olyan botor, hogy beleírtam a SZE helpjébe, hogy ha valaki fel akarja használni a rendszert, akkor írjon bátran... Na, hát persze, hogy jöttek a levelek.

Eddig viszont egy banda vette komolyan a dolgot, sőt, ők már egyből trilógiában gondolkodtak. A Madman-nek eddig asszem két elkészült része van (Town, Teacher), és letölthetők voltak a készítők honlapjáról, míg meg nem szűntek (LukasArc Entertainment).

Ha ilyen kalandokat akarsz írni, ajánlom inkább a Troid Kristályokat, abba bármikor be lehet kapcsolódni.

Ja, én hülye! Nem is szóltam még a Revenge on Schoolról! Pedig az adta az ihletet a Rémsulihoz!! Minden idők egyik kalandjátéksorozata!!! Jelzőt direkt nem írtam az előző mondatba!!!! A felkiáltójelek meg csak szaporodnak!!!!4!! Letölthető például innen: hateLAP.

vissza 
 
   
 
 
 
 
-
 
 
 
 
 
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem! Kicsit szigorítottak a böngészők, azért nem megy saját gépről. Amint lesz időm, kijavítom majd és megírom itt.
 
 
 


_